• da

5. nov. – 1. dec. – Vadehavets Censurerede Udstilling 2018

 

Vadehavets censurerede udstilling 2018

 

 

 Næsten 300 værker  fra næsten 70 kunstnere fra hele landet har søgt optagelse og Vadehavets censurerede udstilling er ved at bide sig fast på den danske kunstscene

Svend Bo Haugaard, Tønder, Pernille Bejer, Ballum og Lis Andersen, Ribe, er de 3 censorer, der i løbet af de kommende dage mødes i skærbækcentret for at bedømme i alt over 290 kunstværker, indleveret af 65 kunstnere.

Ved en censureret udstilling, har kunstnere mulighed for at sende deres værker ind til bedømmelse, og kommer man gennem censorernes nåleøje, bliver værkerne del af en fællesudstilling, der består af anerkendte værker og derfor er en udsøgt fornøjelse for publikum.

Et løft til huset

– Kunstnerhusets mission er at hylde mangfoldigheden. Året rundt præsenteres mange forskellige udstillinger og vores mål er at gøre kunsten tilgængelig for alle, forklarer Karin Lorenzen, der er kulturkoordinator i Kunstnerhuset.
 – Når vi ved den censurerede udstilling vælger værker til og fra, ved hjælp af kvalificerede censorer, vil vi kunne vise en udstilling der løfter huset og udstillingernes kvalitet. Det lykkedes vi absolut med ved den første udstilling i 2016 og vi kan se på de tilmeldte kunstnere, at vi løfter os endnu engang, fortsætter koordinatoren.

10 år med kunst og kultur

Netop fordi Kunstnerhuset med en censureret udstilling, løfter niveauet, har det været vigtigt at sørge for en kvalificeret åbningstaler og her har forhenværende redaktør for både Jydske Vestkysten og BT, Poul Erik Thomsen, Tinglev, sagt ja til at tale.

Samtidig har Kunstnerhuset den 31. oktober, 10-års fødselsdag. Dagen markeres i forbindelse med ferniseringen, hvor der bliver serveret lidt godt til ganen og skålet for huset.

Ros initiativet

Alle er velkomne til ferniseringen den 4. november kl. 14.00 og efterfølgende er udstillingen åben ind til den 1. december.
Der er gratis adgang, dog har Kunstnerhuset stadig en stor flot skulptur, udformet som en rose, hvor alle gæster er velkomne til at lægge en rosende hilsen til husets drift.

 

Mailchimp Signup
Vi trækker lod om et gavekort på 500 kr. hvert kvartal blandt alle modtagere af vores nyhedsbrev

– så er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet endnu, kan du gøre det her, og straks være med i næste lodtrækning.

Der udsendes nyhedsbreve 1-2 gange om måneden og vil indeholde information om nyheder, tilbud og markedsføring fra skærbækcentret. Du kan altid afmelde igen.