INTERREG 4a
    
    
 

Unik natur på tværs af landegrænsen

 
I europæisk sammenhæng er Vadehavet et enestående naturområde, der strækker sig hele vejen langs Nordsøens kyst fra Holland til Ho Bugt ved Esbjerg.
 
Turismen på begge sider af grænsen arbejder fra 2010 sammen om at udvikle og markedsføre området i regi af projektet ”Vestkystturisme”. Med støtte fra EU’s Interreg4a program er målet – med respekt for naturen, dyre- og fuglelivet – at gøre det endnu mere attraktivt at besøge Vadehavsområdet.
 
Det grænseoverskridende projekt ledes af Rømø-Tønder Turistforening, og derudover deltager fra dansk side Turistgruppen Vestjylland og Skærbæk Fritidscenter, mens den tyske side af grænsen repræsenteres af Wirt- schaftsförderungsgesellschaft Nordfries-land og Nordsee-Tourismus-Service, der begge er hjemmehørende i Husum.
 
Forening Skærbæk Fritidscenter er en del af et Interreg 4a projekt, der skal være med til at profilere Vestkysten og sikre at vores mange gæster oplever høj kvalitet. Kunstnerhuset skal gennem projektet være med til at sikre kunstoplevelser både nord og syd for grænsen.
 
Projektpartnerne skal alle være med til at sikre nye innovative tiltag med udgangspunkt i grænseregionens fælles natur og kultur.
 
Fokus er på kvalitet og den gode oplevelse.
 
www.interreg4a.dk

www.nordseeinfo.dk
 

Den nye Kunstpunkte er på gaden – du kan bladre i den her eller hente et eksemplar hos en af de mange lokale deltagende kunstnere
 

 

Udstillingen her peger mod 2 tyske kunstnere, der med deres kunst udtrykker den store mangfoldighed vi oplever i Vadehavet, uanset om man besøger området i Danmark eller Tyskland.
 
I området udstiller i øjeblikket:
 
Klaus Musolf: www.klaus-musolf.de
 
Solvej Krüger: www.solvejkrueger.de
 
Kontakt: Karin Kjærgaard, tlf. 22257649 eller e-mail: Karin@kursus-fritidscenter.dk
 
Læs pressemeddelelsen for “Fælles hjemmeside for dansk-tysk turisme langs vestkysten” her.
 

Brochurer mm.:

 interreg_biltur_2014_-_historiens_vingesus-1 interreg_biltur_2014_-_grænseoverskridende_opl-1
interreg_ridning interreg_cykling
 interreg_mad 
 

 

Se film fra området:

Grænseudstilling 2013

Kunstnerhuset var vært for årets store “Grænseudstilling 2013”, et grænseoverskridende projekt der skiftevis holdes i Tyskland og Danmark, i 2012 var udstillingen i Husum, men i 2013 kom både tyske og danske kunstnere til Skærbæk. I den forbindelse inviterede vi alle, der har interesse i at udstille til at deltage.
 
“Grænseudstilling 2013” var en del af Interreg IV’s projekt  “Natur og turisme langs den dansk/tyske nordsøkyst – med fokus på på nationalparkerne i vadehavsområdet“ me det formål at give turister en oplevelse af høj kvalitet, både i Danmark og Tyskland.
 
Se projektets hjemmeside: www.info-nordsee.com/

Skærbækcentret på Instagram

Upload dine fotos fra Skærbækcentret med #skaerbaekcentret eller #skærbækcentret