I Skærbæk by bor der omkring 3.200 indbyggere.

Byen ligger lige på kanten af Nationalpark Vadehavet med Marsken mod vest og større skovearealer mod øst.

Byen har et rigt forretningsliv med masser af indkøbsmuligheder – der er 4 store supermarkeder i byen, heraf de 2 inden for få minutters gang fra Skærbækcentret. Der er også mange specialforretninger i byen, så mulighederne for indkøb er store.

I Skærbæk er der også masser af muligheder for at se på kunst. I Kunstnerhuset i Skærbæk er der varierende udstillinger året rundt og ligeledes hos Galleri KunstART by Daisy Dahl

I begyndelsen af 1900-tallet var der store vævetraditioner i Skærbæk. De verdensberømte Skærbæktæpper blev vævet i byen på Scherrebeker Kunstwebschule. Den største samling af Skærbæk-tæpper findes på Museumsberg i Flensborg – men også en en lang række danske museer har tæpperne udstillet.

Skærbæk Uldspinderi er Danmarks eneste fuldt bevarede uldspinderi og fungerer i dag som arbejdende museum med begrænset åbningstid. Uldspinderiet blev grundlagt i 1889 og hele interiøret og maskinerne stammer fra dengang.

Hvert år omkring Kr. Himmelfarts-ferien afvikles et af Danmarks største Line Dance Events med flere end 600 dansere fra Norden, Tyskland og Holland. I september måned afholdes et af Europa’s største events for LEGO® fans Skærbæk Fan Weekend hvor mange tusinde begejstrede fans kommer til skærbækcentret. Og der kommer udstillere fra hele verden – typisk fra mere end 25 lande.

Bare 5 kilometer fra Skærbæk finder du landsbyen Brøns – hvor Danmarks nok største romanske landbykirke fra omkring år 1200 findes.  Omkring Brøns løber også Brøns Å hvor der er rige muligheder for at fiske, måske er du heldig at fange havørred eller laks.

Brøns Mølle er beliggende øst for Brøns ude i ådalen ned til Brøns Å. Der har ligget vandmølle på stedet siden begyndelsen af 1600 tallet.

Har I lyst til at opleve området på cykel har vi en aftale med Rømø Cykler – der udlejer alle former for cykler incl. elcykler. Book direkte på deres hjemmeside www.romocykler.dk og få cyklen leveret direkte til Skærbækcentret.

SE MERE SE MINDRE
Hent flere
Klar til at booke?

Hold ferie med hygge og gode oplevelser

Klar til at booke?

Kursus- og konferencecenter + Danmarks hyggeligste feriecenter + Sport & ophold + Fest & mad + Nationalpark Vadehavet + meget mere...

Find vores åbningstider

Svømmehal
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Reception
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Caféen & bowling
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag