I Tønder Kommune finder du næsten alt! Lige fra det unikke marskområde, Nationalpark Vadehavet (der er UNESCO Verdensarv), sprudlende byliv, Nordeuropas bredeste sandstrand på Rømø, spændende museer, gastronomi og masser af kulturelle tilbud året rundt.

Nationalpark Vadehavet

Den vestlige del af Tønder Kommune er præget af beliggenheden ud mod Vadehavet – som perler på en snor strækker med små landsbyer og lidt større byer sig fra Højer i syd, over Ballum, Skærbæk og Rejsby længst mod nord. Her er de store sluser ud mod Vadehavet altid et besøg værd – fx. Højer Slue og det fremskudte dige eller Ballum Sluse, hvor man også får det meste fantastiske kig over Vadehavet med Rømø-dæmingen og Rømø i det fjerne. Lidt længere inde i landet er finder I blandt Bredebro, Løgumkloster og længst mod øst,  Toftlund.

Købstaden Tønder

Tønder fik sine købstadsrettigheder helt tilbage i 1243 og er dermed faktisk Danmarks ældste købstad. Handelstraditionerne holdes i hævd i de mange specialbutikker i og omkring gågaderne, hvor man finder alt fra møbler, smykker og glaskunst til tøj, sko og helsekost, og byens handlende har i årets løb mange spændende arrangementer og evens på programmet. Få kilometer fra Tønder ligger landsbyen Møgeltønder, der ud over dens flotte gader nok er mest kendt for slottet Schackenborg  hvor H.K.H. Prins Joachim boede i flere år med familien.

I Tønder findes også et museum over en byens meget kendte bysbørn, nemlig den verdensberømte møbelarkitekt Hans J. Wegner. Flere af Wegners kendte møbler kan ses i Vandtårnet, en del af Museum Sønderjylland – altid et besøg værd. Sidst i august afholdes hvert år Tønder Festival, som den har været hvert år siden 1975.

Fantastiske naturoplevelser

En anden af de fantastiske oplevelser det er muligt at få i Tønder Kommune er, at opleve “Sort Sol” hvor tusinder og ofte hundredetusinder af stære “danser ballet” på himlen forår og efterår. Vi anbefaler at tage på en organiseret tur, hvor der næsten er garanti for at opleve det spektakulære syn samtidigt med at solen daler ned i horisonten.

Vil I gerne ud at have jer rørt mens I er på ophold er der også masser af muligheder for det i Tønder Kommune – fx. er der en 54 km. lang vandresti – Marskstien – der tager jer med gennem Danmarks største marskområde, Tøndermarsken. I behøver dog ikke at gå hele turen for at fornemme den unikke og smukke natur. 

Tønder Kommune har udgivet en brochure  der primært henvender sig til nye tilflyttere – men som også har masser af gode historier, tips og råd om hvad I kan opleve rundt i Tønder Kommune.

SE MERE SE MINDRE
Hent flere
Klar til at booke?

Hold ferie med hygge og gode oplevelser

Klar til at booke?

Kursus- og konferencecenter + Danmarks hyggeligste feriecenter + Sport & ophold + Fest & mad + Nationalpark Vadehavet + meget mere...

Find vores åbningstider

Svømmehal
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Reception
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
Caféen & bowling
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag